Tipuri diferite de ceai verde japonez

  Articol adaugat la 30-11-2012 5:51 PM

Ceaiul verde este o bautura foarte populara.

Are un continut ridicat de flavonoizi, care sunt un grup de fitochimicale,au proprietati anti-oxidante si anti-cancerigene.

Ceea ce înseamnă că fitochimicale pot ajuta sau preveni o serie de boli. Ceaiul verde este facut din frunzele de Camellia sinensis.

Ne vom concentra asupra a patru soiuri populare de ceai verde japonez.Macha

Macha vine sub formă de praf și este ceaiul care este folosit în ceremoniile traditionale de ceai japoneze. Există o formă de praf ne-Macha, care este numit Tencha. Acest soi de ceai are o dulceață și o amărăciune moale.

Gyocuro

Mulți oameni consideră Gyocuro ceaiul verde  japonez cel mai bun. Frunzele sunt foarte mici si atunci când acestea sunt culese fac obiectul prelucrării minime, sunt aburite aproximativ 30 de minute pentru a opri fermentarea, apoi sunt uscate. Aroma acestui soi este dulce, cu un pic de gust sărat și un gust untos aproape.

Hojicha

Hojicha ceai verde japonez este facut dintr-un amestec de frunze și tulpini, care sunt trase pentru a da un gustul care seamana foarte mult cu cereale prăjite. Această varietate de ceai verde japonez are mai putina cofeina decat alte soiuri.

Sencha

Sencha este facut din părțile superioare ale frunzelor de ceai și muguri. Frunzele sunt întregi aburit pentru o perioadă scurtă de timp pentru a opri oxidare. Ele sunt apoi laminate în cilindri lungi și uscate. Aroma de ceai verde Sencha japonez este ușor dulce cu arome pe bază de plante.

 

Scrie un comentariu

Cauta un articol

PortalulFamiliei.ro va recomanda

PortalulFamiliei.ro in Social Media

Horoscop

Curs valutar