Vinul Rosu

  Articol adaugat la 30-11-2012 6:49 PM

Vinul rosu este cunoscut pentru beneficiile sale.

Cu toate acestea, ca orice băutură alcoolică în exces poate sa dauneze sanatii.

 

 

1) Vinul roșu este bun pentru inima ta

Vinul rosu contine resveratrol, un compus antioxidant puternic. Resveratrol protejeaza inima si arterele.Poti bea unul sau doua pahare de vin rosu pe zi.

2) Vinul roșu conține antioxidanți

În plus de resveratrol, vinul rosu contine o serie de alti antioxidanti, care pot încetini semnele de imbatranire și pentru a preveni o serie de boli degenerative, cum ar fi diabetul de tip 2. Unul sau două pahare de vin roșu în fiecare zi vă poate ajuta să vă protejați de multe boli.

3) Vinul roșu previne cancerul

Vinul rosu băut moderat poate ajuta la prevenirea cancerului. Antioxidantii din vinul rosu pot  ajuta la prevenirea  bolilor precum Alzheimer, diabet zaharat tip 2. Quercetin, unul dintre antioxidanti din vinul rosu, poate ajuta la prevenirea cancerului pulmonar. Cercetarile  au aratat ca resveratrolul si antioxidant  pot ucide celulele canceroase.

4) Vinul roșu previne aparitia cariilor dentare

Vinul roșu intareste smaltul si previne aparitia cariilor dentare. Călit smaltul este mai rezistent la Streptococcus mutans, bacteriile care trăiesc pe dinti si este responsabil pentru aparitia cariilor dentare. Polifenolii din vinul roșu pot preveni, de asemenea, boli ale gingiilor, si chiar ajuta la tratarea acesteia prin reducerea inflamatiei la nivelul gingiilor.

 

Scrie un comentariu

Cauta un articol

PortalulFamiliei.ro va recomanda

PortalulFamiliei.ro in Social Media

Horoscop

Curs valutar